5.4.2011

Aarteeni

Tämä kaunotar - "SINGER 221K luokan sähköompelukone perhekäyttöä varten" - on aikanaan kuulunut sukulaiselleni, joka tarkkana ja säntillisenä neiti-ihmisenä piti siitä hyvää huolta. Nyt laitoin sen esille koristamaan omaa ompelunurkkaustani. Sillä toki voisi vieläkin ommella, mutta en uskalla ottaa sitä riskiä, että saisin sen jotenkin epäkuntoon...
Valmistusvuotta ei valitettavasti löydy mistään koneen tiedoista, edes ohjekirjaan ei ole merkitty painovuotta. Jos/kun sen joskus saan selville, laitan sen tähän edittinä.
Kuvat puhukoon puolestaan, tulitikkuaski on mittakaavana kertomassa koneen somasta pienestä koosta :)
Koneen mukana on ollut tietenkin erilaisia tarvikkeita ja lisävarusteita. Ja kaikki koneöljystä lähtien on vielä tallessa :). Onneksi ohjekirjakin on tallessa. Siitä piti tutkia, mihin nuo kaikki erikoispaininjalat on tarkoitettu.


Pidetään hyvää huolta ja nautitaan omista aarteistamme  :)
"Hertta"

EDIT 17.8.2011: Millimarin linkkivinkki tässä: 
http://www.squidoo.com/SingerFeatherweight221SewingMachine
Suurkiitos vinkistä :)

3 kommenttia:

Olivieno kirjoitti...

Voi mikä kaunotar! Minullakin on peräti kaksi vanhaa singeriä varastossa... olisi kiva laittaa toinen (anopin vanha) johonkin koristukseksi. Kylläpä sukulaisesi on pitänyt jämptisti kaikki tallessa!

Millimari kirjoitti...

Hienosti säilynyt ompelukone.
Tästä linkistä saattaa olla jotakin apua selvittämään koneen ikää.
http://www.squidoo.com/SingerFeatherweight221SewingMachine

Hertta kirjoitti...

Wau! Kiitos linkkivinkistä Millimari :) Siihen pitääkin perehtyä kunnolla... Paljon tietoa oman "höyhenenkevyeni" sukulaisista :D